Výnimočné microloty

V našej ponuke nájdete kávy, ktoré sú v nej už dlhodobo a ktoré ste si zároveň veľmi obľúbili. Máme na mysli výberové zrnká z brazílskeho projektu Bobolink a kolumbijského projektu Yuppie. Okrem nich však ponúkame aj ďalšie výnimočné kávy, ktoré majú označenie microlot. Ide o kávy s vysokým cuppingovým skóre 86+, ktoré odzrkadľuje vášeň, odbornosť a inovatívnosť v prístupe daných farmárov. Výsledkom sú kávy jedinečných a veľmi zaujímavých chutí. Microlot zároveň znamená, že ide o kávu, ktorá bola vypestovaná v menšom a obmedzenom množstve.

 

Keňa Chania

Farmár Boyce Harries patrí ku piatej generácii rodiny, ktorá má dve kávové plantáže na červených sopečných pôdach na farme Chania Estate v keňskom regióne Thika. Zamestnávajú 40 osôb na plný úväzok a v období zberu tam pracuje až do 300 ľudí. Pre deti pracovníkov dokonca otvorili vlastnú škôlku. Táto káva odrody SL-2412 je microlotom so skóre 86 bodov. Spracovaná bola premývaným spôsobom, ktorý zahŕňal dva stupne fermentácie. V tom prvom trvala fermentácia po odstránení dužiny kávovej čerešne 8-12 dní. Následne bola káva premytá a fermentovaná druhý krát po dobu 5 hodín. Proces sušenia na takzvaných afrických posteliach trval 2 týždne. Táto káva má vo svojej chuti tóny manga, marhule a karamelu.

 

 

Ekvádor Tulipe

Severozápadne od ekvádorského hlavného mesta Quito, len hodinu cesty od rovníka, sa v regióne Tulipe nachádza farma 1600 Estate, ktorej názov je odvodený od tunajšej nadmorskej výšky, ktorá je v rozmedzí od 1600 do 1700 metrov nad morom. Na siedmych hektároch tu v tieni endemických drevín, cédrov a banánovníkov rastú kávovníky rôznych variet. Až 85% úrody je zbieraných ručne v období zberu od júna do novembra. V národnej súťaži sa táto farma umiestnila medzi najlepšími. Vlastnia ju traja spoločníci Mateo Patiño, Gilda Carrascal a Andy Davalos. Ich varieta pacamara s cuppingovým skóre 87 bodov má veľmi zaujímavú florálnu chuť s bobuľovým ovocím a tónmi vanilky.

Späť do obchodu