S prichádzajúcimi teplými dňami máme väčšiu potrebu dať si niečo dobré osviežujúce. V nasledujúcom recepte sa dozviete, ako si viete doma ľahko pripraviť skvelé cold brew. Je z kávy Ekvádor Tulipe, ktorá sa vďaka svojmu chuťovému profilu veľmi hodí na tento spôsob prípravy. Vyniknú v nej tóny vanilky, bobuľového ovocia a florálne tóny.
Potrebujeme: 70 g Ekvádor Tulipe; 700 ml filtrovanej vody; 1 ks vanilkový lusk; ľad; bobuľové ovocie / jedlé kvety na ozdobenie
Príslušenstvo: váha; ručný mlynček; Cold Brew fľaša
Krok 1
Do filtra Cold Brew fľaše vložíme pozdĺžne prekrojený vanilkový lusk a 70 g nahrubo pomletú kávu Ekvádor Tulipe. (Odporúčané mletie na mlynčeku Timemore je 24 klikov, prípadne na mlynčeku Comandante 34-40 klikov.)
Krok 2
Následne nalejeme 700 ml studenej filtrovanej vody. Fľašu zavrieme a jemne ňou zatrasieme.
Krok 3
Fľašu už len vložíme do chladničky, kde ju necháme 15 hodín.
Tip: S pomerom kávy a vody a takisto so samotným časom macerovania môžete samozrejme experimentovať, čím viete upravovať výslednú chuť Vášho cold brew. Cold brew si viete pripraviť aj v inej vlastnej nádobe, ktorú máte k dispozícii a z ktorej následne po macerovaní prefiltrujete mletú kávu.
Cold brew podávame s ľadom. Do pohára môžete takisto pridať bobuľové ovocie alebo si nápoj ozdobiť jedlými kvetmi.
Nazdravie!