Recept na Cold brew

S prichádzajúcimi teplými dňami máme väčšiu potrebu dať si niečo dobré osviežujúce. V nasledujúcom recepte sa dozviete, ako si viete doma ľahko pripraviť skvelé cold brew. Je z kávy Ekvádor Tulipe, ktorá sa vďaka svojmu chuťovému profilu veľmi hodí na tento spôsob prípravy. Vyniknú v nej tóny vanilky, bobuľového ovocia a florálne tóny.

 

Potrebujeme: 

  • 70 g Ekvádor Tulipe
  • 700 ml filtrovanej vody
  • 1 ks vanilkový lusk
  • ľad
  • bobuľové ovocie / jedlé kvety na ozdobenie

 

Príslušenstvo: 

  • váha
  • ručný mlynček
  • Cold Brew fľaša

 

 

Krok 1

Do filtra Cold Brew fľaše vložíme pozdĺžne prekrojený vanilkový lusk a 70 g nahrubo pomletú kávu Ekvádor Tulipe. (Odporúčané mletie na mlynčeku Timemore je 24 klikov, prípadne na mlynčeku Comandante 34-40 klikov.)

 

 

Krok 2

Následne nalejeme 700 ml studenej filtrovanej vody. Fľašu zavrieme a jemne ňou zatrasieme.

 

Krok 3

Fľašu už len vložíme do chladničky, kde ju necháme 15 hodín.

 

Tip: S pomerom kávy a vody a takisto so samotným časom macerovania môžete samozrejme experimentovať, čím viete upravovať výslednú chuť Vášho cold brew. Cold brew si viete pripraviť aj v inej vlastnej nádobe, ktorú máte k dispozícii a z ktorej následne po macerovaní prefiltrujete mletú kávu.

 

Cold brew podávame s ľadom. Do pohára môžete takisto pridať bobuľové ovocie alebo si nápoj ozdobiť jedlými kvetmi.

Nazdravie!

Späť do obchodu