Recept na Cold brew

S prichádzajúcimi teplými dňami máme väčšiu potrebu dať si niečo dobré osviežujúce. V nasledujúcom recepte sa dozviete, ako si viete doma ľahko pripraviť skvelé cold brew. Je z kávy Ekvádor Tulipe, ktorá sa vďaka svojmu chuťovému profilu veľmi hodí na tento spôsob prípravy. Vyniknú v nej tóny vanilky, bobuľového ovocia a florálne tóny.

Potrebujeme: 70 g Ekvádor Tulipe; 700 ml filtrovanej vody; 1 ks vanilkový lusk; ľad; bobuľové ovocie / jedlé kvety na ozdobenie

Príslušenstvo: váha; ručný mlynček; Cold Brew fľaša


 

Krok 1

Do filtra Cold Brew fľaše vložíme pozdĺžne prekrojený vanilkový lusk a 70 g nahrubo pomletú kávu Ekvádor Tulipe. (Odporúčané mletie na mlynčeku Timemore je 24 klikov, prípadne na mlynčeku Comandante 34-40 klikov.)

 


 

Krok 2

Následne nalejeme 700 ml studenej filtrovanej vody. Fľašu zavrieme a jemne ňou zatrasieme.


 

Krok 3

Fľašu už len vložíme do chladničky, kde ju necháme 15 hodín.


 

Tip: S pomerom kávy a vody a takisto so samotným časom macerovania môžete samozrejme experimentovať, čím viete upravovať výslednú chuť Vášho cold brew. Cold brew si viete pripraviť aj v inej vlastnej nádobe, ktorú máte k dispozícii a z ktorej následne po macerovaní prefiltrujete mletú kávu.

 

Cold brew podávame s ľadom. Do pohára môžete takisto pridať bobuľové ovocie alebo si nápoj ozdobiť jedlými kvetmi.

Nazdravie!

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie