Kávový koláč s vlašskými orechami

Vlašské orechy sú zdravé a veľmi chutné. Tento malý koláčik sa skvele hodí ku káve alebo čaju počas jesenných podvečerov. Páči sa - jednoduchý a rýchly recept na kávový koláč s vlašskými orechami.

 

Potrebujeme

  • 100 g hladkej špaldovej múky
  • 3 g prášku do pečiva
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g drvených vlašských orechov
  • 100 g mäkkého masla
  • 2 veľké vajíčka
  • 1 čajová lyžička kávového extraktu
  • mandľová nátierka s kávou na ozdobenie

 

Postup

V jednej mise si zmiešame sypké suroviny. V druhej mise pridáme k mäkkému maslu a vajíčkam kávový extrakt. Ten si môžeme urobiť redukciou silnejšieho espressa, napr. z kávy Fiorentina. Následne obe misky spojíme a dobre premiešame v homogénnu zmes. Cesto vylejeme do malej formy na pečenie, ktorej okraje vymastíme a na jej spodok dáme papier na pečenie. Pečieme približne 20-25 minút v rúre, ktorú sme si predhriali na 180°C. Po vychladení servírujeme koláč ozdobený mandľovou nátierkou s kávou.

 

kavovy kolacik s vlasskymi orechami

kavovy kolac s vlasskymi orechami 

 

Späť do obchodu