Kávovo-kardamónová torta s pistáciami

 

Pripravili sme si pre vás recept, ktorý je ako stvorený pre adventné obdobie. Budeme radi, ak ho vyskúšate.

 

Potrebujeme

Cesto

  • 200 g zmäknutého masla, plus navyše na vymastenie formy
  • 200 g kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • 3 lyžice kávy
  • 8 strukov kardamónu, semená odstránené a pomleté
  • 250 g samokypriacej múky

Plnka

  • 250 g smotana na šľahanie
  • 1 lyžica krupicového cukru
  • 5 strukov kardamónu, semená odstránené a pomleté
  • 60 g drvených pistácií

Poleva

  • 110 g práškového cukru
  • 1 polievková lyžica teplej kávy

 

Postup

Rúru predhrejeme na 190°C. Tortovú formu s priemerom 23 cm vymastíme a vystelieme. Maslo a cukor dáme do misky a šľaháme do svetlej a nadýchanej hmoty. Pridáme vajcia, jedno po druhom, medzi každým pridaním šľaháme. Následne pridáme kávu a mleté semienka kardamónu. Dobre premiešame a pridáme múku. Zmes nalejeme do tortovej formy, vložíme do rúry a pečieme približne 20-25 minút. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Pripravíme si plnku. V miske vyšľaháme smotanu. Pridáme práškový cukor, mleté semienka kardamónu a pistácie. Všetko spolu jemne vymiešame.

Polevu si pripravme tak, že do misky dáme práškový cukor a kávu. Zmes vymiešame do hladka.

Cesto koláča opatrne vodorovne rozrežeme. Spodnú polovicu koláča natrieme pistáciovou plnkou, a navrch položíme druhú polovicu cesta. Nalejeme polevu, ktorú ešte dozdobíme drvenými pistáciami.

 

Hotovo. Užite si túto tortu aj vy u vás doma počas zimných víkendov.

 

pistaciova torta

kavova torta s pistaciami

kavovo kardamonova torta

 

Späť do obchodu