Banánový chlieb s mandľovou nátierkou a čučoriedkami

Banánový chlieb sme si veľmi obľúbili. Je jednoduchý a príde vhod prakticky kedykoľvek. Pripravili sme ho aj hosťom na degustačných raňajkách. Referencie na neho boli úžasné, z čoho sme mali obrovskú radosť. Upiecť si ho viete aj doma. Poďme teda na to.

 

Potrebujeme

  • 340 g špaldovej hladkej múky, 1 PL sódy bikarbóny, 1/2 PL prášku do pečiva, 1/2 PL mletej škorice, 1/2 PL soli,
  • 2-3 zrelé banány (cca 350 g), 150 g bieleho jogurtu (prípadne rastlinnej smotany na pečenie v prípade vegánskej verzie), 5 PL medu, 2 PL vanilkového cukru, 130 ml oleja, 2 PL vanilkového extraktu
  • olej a špaldová polohrubá múka na vymastenie formy

Postup

V jednej mise si zmiešame špaldovú múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, škoricu a soľ. V druhej mise vidličkou dôkladne rozpučíme zrelé banány a následne pridáme zvyšné ingrediencie, ktoré premiešame spolu s banánmi. Následne obsah oboch misiek spojíme a dôkladne premiešame v homogénnu zmes. Tú vylejeme do úzkej bochníkovej formy na pečenie vymastenej olejom a posypanej špaldovou polohrubou múkou. Na vrch ešte môžeme položiť pozdĺžne prekrojený banán. Chlieb vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 30 minút.

Po upečení chlieb vyklopíme a necháme vychladiť. Vychladený a nakrájaný chlieb odporúčame podávať s mandľovou nátierkou a čerstvými čučoriedkami.

A teraz už viac slov snáď netreba, stačí si vychutnávať. Dobrú chuť!

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie