Banánový chlieb s mandľovou nátierkou a čučoriedkami

Banánový chlieb sme si veľmi obľúbili. Je jednoduchý a príde vhod prakticky kedykoľvek. Pripravili sme ho aj hosťom na degustačných raňajkách. Referencie na neho boli úžasné, z čoho sme mali obrovskú radosť. Upiecť si ho viete aj doma. Poďme teda na to.

 

Potrebujeme

  • 340 g špaldovej hladkej múky, 1 PL sódy bikarbóny, 1/2 PL prášku do pečiva, 1/2 PL mletej škorice, 1/2 PL soli,
  • 2-3 zrelé banány (cca 350 g), 150 g bieleho jogurtu (prípadne rastlinnej smotany na pečenie v prípade vegánskej verzie), 5 PL medu, 2 PL vanilkového cukru, 130 ml oleja, 2 PL vanilkového extraktu
  • olej a špaldová polohrubá múka na vymastenie formy

Postup

V jednej mise si zmiešame špaldovú múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, škoricu a soľ. V druhej mise vidličkou dôkladne rozpučíme zrelé banány a následne pridáme zvyšné ingrediencie, ktoré premiešame spolu s banánmi. Následne obsah oboch misiek spojíme a dôkladne premiešame v homogénnu zmes. Tú vylejeme do úzkej bochníkovej formy na pečenie vymastenej olejom a posypanej špaldovou polohrubou múkou. Na vrch ešte môžeme položiť pozdĺžne prekrojený banán. Chlieb vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 30 minút.

Po upečení chlieb vyklopíme a necháme vychladiť. Vychladený a nakrájaný chlieb odporúčame podávať s mandľovou nátierkou a čerstvými čučoriedkami.

A teraz už viac slov snáď netreba, stačí si vychutnávať. Dobrú chuť!

Späť do obchodu