Bábovka s lieskovcovou nátierkou

Naše orechové nátierky dokážu spestriť nejeden recept či jedlo, a dať im tak iný rozmer. Dáme vám tip na jeden z nich. Pôjde o recept na bábovku s lieskovcovou nátierkou.

 

Potrebujeme

  • 250 g špaldovej/pšeničnej hladkej múky, 180 g kokosového cukru, 2 ČL kypriaceho prášku, 4 vajcia, 100 ml rastlinného mlieka, 100 ml oleja,
  • maslo a špaldová/pšeničná polohrubá múka na vymastenie formy

Postup

V mise si zmiešame múku, kypriaci prášok a kokosový cukor. Do dvoch ďalších samostatných misiek si oddelíme žĺtka od bielok. K žĺtkam pridáme ešte rastlinné mlieko a olej, a metličkou z nich vymiešame hustejšiu zmes. Bielka v druhej miske vymiešame metličkou na sneh.

Do misy s múkou pridáme obsah misky so žĺtkami a spoločne ich premiešame. Následne k nim pridáme aj sneh z vaječných bielok, ktorý jemne a pomaly vmiešavame do cesta pomocou silikónovej stierky.

Cesto potom vylejeme na vymastenú bábovkovú formu posypanú polohrubou múkou. Vložíme do rozohriatej rúry na 180°C a pečieme približne 25-30 minút.

Bábovku po vychladení nakrájame a podávame preliatu lieskovcovou nátierkou. Ak takúto bábovku pripravíte svojej návšteve, zaručene zabodujete. Dobrú chuť prajeme!

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie