Kostarika Hacienda Colima Natural Anaerobic
Výberová káva / Specialty Coffee
Skóre kávy: 89
100% arabika
Varieta: Caturra
Región: Naranjo, Vallée Centrale
Nadm. výška: 1500 m n.m.
Spracovanie: Anaeróbna fermentácia
Tóny: sušené slivky, čučoriedkový sorbet, mliečna čokoláda
Acidita: vysoká
Stupeň praženia
Spôsob prípravy
Okrem sucho spracovanej kávy z farmy Hacienda Colima sme do ponuky vybrali aj jej odlišné spracovanie. Jedná sa o rovnakú farmu a ten istý zber. Tieto čerešne však nechal Alejo anaeróbne fermentovať, čím sa v káve rozvinuli úplne iné chute ako pri pôvodnom suchom spracovaní. Pre zvýraznenie chuťového profilu, ktorý sa vyslovene žiada na prípravu filtrovanej kávy, použil Filip iný profil praženia ako pri sucho spracovanej káve z tejto farmy. Je to teda skvelá príležitosť, ako vyskúšať tú istú kávu, no s iným spracovaním, a zistiť, ako dokáže vďaka tomu odlišne chutiť.
Alejo Castro Kahle patrí k piatej generácii farmárov, ktorí tu pestujú kávovníky odkedy jeho predchodcovia zo Španielska a Nemecka v polovici 19. storočia v tejto časti Ameriky začali ich pestovanie. Rodina sa rozhodla zachovať pôvodný les nad ich kávovou farmou. Fauna a flóra sú v Kostarike posvätné a podľa Aleja musí práve tá dávať káve jedinečnú chuť. Navyše tunajšia sopečná pôda je mimoriadne úrodná a obohatená o sopečný prach, ktorý tu dopadá po každej erupcii sopky Poas, na svahoch ktorej sa farma nachádza.
Alejo sa snaží ako alchymista svoje kávy inovovať a teda ich aj rôzne spracovávať, čo potvrdil touto anaeróbnou fermentáciou.
V chuti tejto kávy sú tóny sladkých sušených sliviek a sviežich čučoriedok s dochuťou mliečnej čokolády.
Kategória: | Káva |
---|
Popis produktu nie je dostupný