Kostarika Hacienda Colima Anaerobic - Alejo Castro Kahle

Vyskúšajte si ako chutí rovnaká káva len s iným spracovaním. Nájdete v nej tóny sladkých sušených sliviek a sviežich čučoriedok s dochuťou mliečnej čokolády.

 

Skóre kávy: 89

Acidita: vysoká

Stupeň praženia: stredné

Spracovanie: Anaeróbna fermentácia

Príprava: filter, espresso, cold brew

Viac informácií

 

Variant
Možnosti doručenia
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
15,90 € 9,30 € 24 € 30 € od 9,30 € 13,25 € bez DPH 7,75 € bez DPH 20 € bez DPH 25 € bez DPH od 7,75 € bez DPH
Kategória: Káva

Okrem sucho spracovanej kávy z farmy Hacienda Colima sme do ponuky vybrali aj jej odlišné spracovanie. Jedná sa o rovnakú farmu a ten istý zber.

Tieto čerešne však nechal Alejo anaeróbne fermentovať, čím sa v káve rozvinuli úplne iné chute ako pri pôvodnom suchom spracovaní.

Pre zvýraznenie chuťového profilu, ktorý sa vyslovene žiada na prípravu filtrovanej kávy, náš Filip použil iný profil praženia ako pri sucho spracovanej káve z tejto farmy.

Je to skvelá príležitosť, ako vyskúšať tú istú kávu s iným spracovaním a zistiť, ako odlišne vďaka tomu dokáže chutiť.

Príbeh kávy

Alejo Castro Kahle patrí k piatej generácii farmárov, ktorí tu pestujú kávovníky odkedy jeho predchodcovia zo Španielska a Nemecka v polovici 19. storočia v tejto časti Ameriky začali ich pestovanie.

Rodina sa rozhodla zachovať pôvodný les nad ich kávovou farmou. Fauna a flóra sú v Kostarike posvätné a podľa Aleja musí práve tá dávať káve jedinečnú chuť. Tunajšia sopečná pôda je mimoriadne úrodná a obohatená o sopečný prach, ktorý tu dopadá po každej erupcii sopky Poas, na svahoch ktorej sa farma nachádza.

Alejo sa snaží ako alchymista svoje kávy inovovať a rôzne spracovávať, čo potvrdil touto anaeróbnou fermentáciou.

 

Výberová káva pražená na Slovensku
100% Arabika
Zrnková káva

CO2 neutrálny plastový obal s etiketou z recyklovaného papiera. Znovu uzatvárateľný, aby vám káva vydržala čerstvá.

 

Informácie o káve
Krajina: Kostarika
Región: Naranjo, Vallée Centrale
Farma: Hacienda Colima
Nadm. výška: 1500 m n.m.
Varieta: Caturra
Spracovanie: Anaeróbna fermentácia
Acidita: vysoká
Tóny: sušené slivky, čučoriedkový sorbet, mliečna čokoláda
Praženie: stredné
Skóre kávy: 89

 

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
V Avatar autora | 19.2.2024
Fantasticka. Osviezujuca chut, krasna vona.
5
F Avatar autora | 17.11.2023
Velmi dobra
Späť do obchodu