Etiópia Guji Coba
Farma: Coba, Uraga
Región: Guji
Odroda: Heirloom
Nadmorská výška: 2300 m n. m.
Spracovanie: Natural
Tóny: Ananás, grep, kvety, mliečna čokoláda
Skóre: 87
Praženie: Omni roast (stredné)
Odporúčaná príprava: Espresso, Moka Konvička, Filter (Batch brew, Cold Brew, V60, AeroPress, Chemex..)
| Kategória: | Káva |
|---|
S radosťou predstavujeme naturálne spracovanú Etiópiu zo spracovateľskej stanice Coba. Názov Coba sa spája nielen s dedinou, kde sa stanica nachádza, ale aj s listami rastliny ensät (etiópsky „banánovník“), ktoré miestni tradične používajú na balenie chleba pri pečenía na výrobu tradičných povrazov. Tento lot pochádza od približne 116 malofarmárov z oblasti Uraga v regióne Guji. Čerešne sú spracované naturálne a sušené na vyvýšených lôžkach, vďaka čomu káva benefituje z vysokej nadmorskej výšky a špecifickej mikroklímy miestnych lesov.
Táto Etiópia vystúpila z radu všetkých, ktoré sme v poslednom období ochutnali. Vyniká plným, čistým a zamatovým telom.
V chuti dominujú ananás a grep, podporené jemnou florálnosťou a krémovou sladkosťou mliečnej čokolády.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.