Kolumbia Mandarin - Jairo Arcila
Vďaka experimentálnemu spracovaniu má káva výraznú mandarínkovú chuť s karamelovou sladkosťou a náznakom tónov červeného vína. Jedinečný ferment, ktorý určite stojí za vyskúšanie.
Skóre kávy: 88
Acidita: vysoká
Stupeň praženia: stredné
Spracovanie: Experimental
Príprava: filter, espresso, cold brew
Kategória: | Káva |
---|
Oslovil nás Santiago zo spoločnosti, ktorá zastupuje tie najlepšie kolumbijské farmy s výberovými kávami. So svojou kolegyňou mal naplánovanú cestu do strednej Európy. Dohodli sme si teda stretnutie v centre Bratislavy, ako inak - na káve.
Bolo to veľmi príjemné stretnutie so zaujímavými informáciami, z ktorého sme si zároveň odniesli množstvo skvelých vzoriek od kolumbijských farmárov. Poctivo sme ich testovali, a následne si nechali rezervovať do našej ponuky aj túto novinku.
Príbeh kávy
Jairo patrí k tretej generácii ich rodinnej farmy. Jairo a jeho manželka Luz Helena Salazar majú spolu dvoch synov - Carlosa a Felipeho. Tí svojmu otcovi výrazne pomohli v napredovaní a zdokonalení procesov pestovania, zberu a spracovania kávy na dosahovanie jedinečných chuťových profilov. Jairo na svojej farme pestuje okrem kávy aj mandarínky, pomaranče či banány.
Zber tejto kávy, ktorá bola vypestovaná na vulkanickej pôde, nechal Jairo 48 hodín anaerobicky fermentovať. Počas tejto fermentácie pridal ku káve aj vyschnuté šupky z jeho mandaríniek. Následne bola káva spolu so šupkami z mandaríniek uložená na vyvýšených posteliach, kde sa sušila kým nedosiahla požadovanú vlhkosť.
Výberová káva pražená na Slovensku
100% Arabika
Zrnková káva
CO2 neutrálny plastový obal s etiketou z recyklovaného papiera. Znovu uzatvárateľný, aby vám káva vydržala čerstvá.
Informácie o káve | |
Krajina: | Kolumbia |
---|---|
Región: | Quindío |
Farma: | Jardines del Eden, farmár Jairo Arcila |
Nadm. výška: | 1400 - 1450 m n.m. |
Varieta: | Castillo |
Spracovanie: | Experimental |
Acidita: | vysoká |
Tóny: | mandarínky, karamel, červené víno |
Praženie: | stredné |
Skóre kávy: | 88 |