Salvádor El Divisadero
Jedinečný chuťový profil, v ktorom sa kombinujú sladké tóny fíg a ananásu spolu s kakaovými bôbmi. Vychutnáte si ich predovšetkým na dobre pripravenom filtri.
Výberová káva / Specialty Coffee
100% arabika, zrnková káva
Skóre kávy: 87
Tóny: figový cheescake, ananás, kakaové bôby
Acidita: vysoká
Stupeň praženia: stredné praženie
Varieta: Bourbon, Caturra, Pacas
Spracovanie: Anaerobická fermentácia
Región: Apaneca, Ataco, farma Himalayan Finca
Nadm. výška: 1600 m n.m.ň
Spôsob prípravy: filter, espresso, cold brew
Kategória: | Káva |
---|
El Divisadero je 6-hektárové územie jednej z najstarších salvádorských fariem - Himalayan Finca. Rozprestiera sa na veľmi kvalitnej sopečnej pôde vo výške 1600 metrov nad morom.
Kávy z tejto oblasti sú pravidelne oceňované v súťaži Cup of Excellence.
Mauricio Salaveria, vedúci tunajšieho projektu Divisadero, farmár a odborník na microloty v jednej osobe, rád inovuje a experimentuje s varietami a formami spracovania kávových čerešní.
Tie boli v tomto prípade spracované anaerobickou fermentáciou. Na 36 hodín boli hermeticky uzatvorené do plastových sudov, kde nastal proces fermentácie. Potom boli sušené na afrických posteliach po dobu 2 až 3 týždňov, a následne prevdzušnené na veľkých drevených prepravkách počas jedného mesiaca.
Výsledkom je jedinečný chuťový profil, v ktorom sa kombinujú sladké tóny fíg a ananásu spolu s kakaovými bôbmi. Vychutnáte si ich predovšetkým na dobre pripravenom filtri.