Salvádor El Divisadero
Výberová káva / Specialty Coffee
Skóre kávy: 87
100% arabika
Varieta: Bourbon, Caturra, Pacas
Región: Apaneca, Ataco, farma Himalayan Finca
Nadm. výška: 1600 m n.m.
Spracovanie: Anaerobická fermentácia
Tóny: figový cheescake, ananás, kakaové bôby
Acidita: vysoká
Stupeň praženia
Spôsob prípravy
El Divisadero je šesť-hektárové územie jednej z najstarších salvádorských fariem - Himalayan Finca. Rozprestiera sa na veľmi kvalitnej sopečnej pôde vo výške 1600 metrov nad morom. Kávy z tejto oblasti sú pravidelne oceňované v súťaži Cup of Excellence. Mauricio Salaveria - vedúci tunajšieho projektu Divisadero, farmár a odborník na microloty v jednej osobe rád inovuje a experimentuje s varietami a formami spracovania kávových čerešní. Tie boli v tomto prípade spracované anaerobickou fermentáciou. Na 36 hodín boli hermeticky uzatvorené do plastových sudov, kde nastal proces fermentácie. Potom boli sušené na afrických posteliach po dobu dvoch až troch týždňov, a následne prevdzušnené na veľkých drevených prepravkách počas jedného mesiaca. Výsledkom je jedinečný chuťový profil, v ktorom sa kombinujú sladké tóny fíg a ananásu spolu s kakaovými bôbmi. Vychutnáte si ich predovšetkým na dobre pripravenom filtri.
Kategória: | Káva |
---|
Popis produktu nie je dostupný
5,0
4 hodnotenia
Pridať hodnotenie
5
4
3
2
1
5
BŠ
Branislav Škultéty
Vynikajúca,vyvážená chuť
M
Melody
(Administrátor)
Veľmi pekne ďakujeme za Vašu referenciu, Branislav :-)
5
ML
Miroslava Lyseková
Výborná kávička. Ďakujem za rýchle dodanie.
M
Melody
(Administrátor)
Ďakujeme pekne za milú referenciu, sme veľmi radi, že Vám chutí :-)
5
MP
Martin Polakovič
Pre mňa po Guji druhá 5* káva. Výborná nevtieravo ovocná chuť, parádna aj ako espresso.
M
Melody
(Administrátor)
Ďakujeme pekne za referenciu, Martin, vážime si to. Tešíme sa a nemáme čo k tomu dodať :-) Možno len toľko, že za nás je takisto skvelá aj na cold brew v pomere 1:10, odporúčame vyskúšať ;-)