Recept na Cold brew

S prichádzajúcimi teplými dňami máme väčšiu potrebu dať si niečo dobré osviežujúce. V nasledujúcom recepte sa dozviete, ako si viete doma ľahko pripraviť skvelé cold brew. Je z kávy Ekvádor Tulipe, ktorá sa vďaka svojmu chuťovému profilu veľmi hodí na tento spôsob prípravy. Vyniknú v nej tóny vanilky, bobuľového ovocia a florálne tóny.

Potrebujeme: 70 g Ekvádor Tulipe; 700 ml filtrovanej vody; 1 ks vanilkový lusk; ľad; bobuľové ovocie / jedlé kvety na ozdobenie

Príslušenstvo: váha; ručný mlynček; Cold Brew fľaša


 

Krok 1

Do filtra Cold Brew fľaše vložíme pozdĺžne prekrojený vanilkový lusk a 70 g nahrubo pomletú kávu Ekvádor Tulipe. (Odporúčané mletie na mlynčeku Timemore je 24 klikov, prípadne na mlynčeku Comandante 34-40 klikov.)

 


 

Krok 2

Následne nalejeme 700 ml studenej filtrovanej vody. Fľašu zavrieme a jemne ňou zatrasieme.


 

Krok 3

Fľašu už len vložíme do chladničky, kde ju necháme 15 hodín.


 

Tip: S pomerom kávy a vody a takisto so samotným časom macerovania môžete samozrejme experimentovať, čím viete upravovať výslednú chuť Vášho cold brew. Cold brew si viete pripraviť aj v inej vlastnej nádobe, ktorú máte k dispozícii a z ktorej následne po macerovaní prefiltrujete mletú kávu.

 

Cold brew podávame s ľadom. Do pohára môžete takisto pridať bobuľové ovocie alebo si nápoj ozdobiť jedlými kvetmi.

Nazdravie!