Príprava cold brew

K letným mesiacom určite neodmysliteľne patria ľadové kávy. Poznáme rôzne druhy, ktoré sa od seba odlišujú formou prípravy. K tým najznámejším patria frappé, ľadové latté, inverzné ľadové cappuccino či espresso affogato s vanilkovou zmrzlinou.

V poslednom období sa však veľmi obľúbeným nápojom stalo takzvané "cold brew". Za týmto anglickým výrazom sa skrýva pomaly a za studena lúhovaná káva. Chuťovo ide o jemnejšiu alternatívu bežným kávam. Na jej prípravu sú vhodné svetlo pražené kávy s ovocnými tónmi, ktoré v cold brew skvelo vyniknú. Dosiahneme to však až niekoľko hodinovou extrakciou, keďže na prípravu sa používa studená voda a nie horúca ako pri iných kávach.

DSC02703-Edit

Príprava cold brew

Pomelieme si kávu. Hrúbka mletia je ako pri filtrovanej káve, resp. ešte o trochu hrubšia. Použijeme pomer kávy a vody 1:7. Pomletú kávu nasypeme do sklenenej uzatvárateľnej fľaše a zalejeme ju studenou filtrovanou vodou. Dobre premiešame, zatvoríme a necháme v chladničke lúhovať 16-24 hodín. Počas tejto doby extrakcie ju môžeme priebežne pomiešať. Následne ju vyberieme a už len prefiltrujeme cez papierový filter. Do sklenených pohárov si dáme kocky ľadu a zalejeme cold brew. Pohár môžeme ešte ozdobiť napr. čerstvými jahodami, pomarančom alebo mätou.

Z našej ponuky Vám na prípravu cold brew vrelo odporúčame kávu z farmy Wacho Sololo v etiópskom regióne Guji. Kúpiť si ju môžete tu. Sme veľmi radi, že letné osvieženie v podobe cold brew z tejto kávy s jahodovými tónmi si už medzi Vami našlo množstvo fanúšikov.

Užívajte si letné obdobie, priatelia! 

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie